Hoe haal je het GVB/HCP?

Sinds 2012 haal je geen GVB (golfvaardigheidsbewijs) meer, maar je haalt direct een handicap. Een handicap geeft het speelniveau van een golfer aan. De hoogste (=slechtste) handicap is 54.

 

Examens

Sinds 2012 hoef je alleen nog een Regelexamen af te leggen, het praktijkexamen is komen te vervallen. Voor het Regelexamen dien je van de 30 vragen er 23 goed te beantwoorden. De regels bestuderen en oefenen doe je het beste via onze website: www.regelcursus.nl. Heb je het regelexamen behaald, dan dien je onderstaande procedure te volgen:

 

Procedure (in 3 stappen)

 

   1.  Je gaat 2 maanden golflessen volgen bij 123golfles (30+ pro's en 20+ locaties)

   2.  Na 2 maanden ontvang je van de baan de NGF Golfbaanpermissiepas in de bus

   3.  Daarna ga je een ronde lopen met een golfer die reeds een handicapbewijs bezit

 

Stap-1. Golflessen

Voor slechts € 29,50 per maand volg je wekelijks de golflessen. Nadat je 2 maanden hebt deelgenomen sturen we de pas voor stap-2 toe. Je dient in die 2 maanden wel minimaal 8 lessen te hebben gevolgd. Meer mag uiteraard, maar volg je in 2 maanden minder dan 8 lessen, dan wordt de pas na het volgen van de 8e les verstuurd. Let op! Een abonnement loopt minimaal 6 maanden, je kunt het dus niet na 2 maanden opzeggen.

Voordat we de NGF Golfbaanpermissiepas toesturen dien je wel minimaal (liever meer) één ronde op een door ons aangewezen 9-holes golfbaan te hebben gelopen. We sturen je een e-mail toe als het zover is. We adviseren (niet verplicht) de ronde met een pro (baanles) of een andere golfer die reeds over een handicapbewijs beschikt te lopen.

Stap-2. NGF Golfbaanpermissiepas
 
 
 
 
 
 
 
 

Met deze pas kun je op circa 50 banen in Nederland de ronde voor je eerste handicap lopen. Je vindt de banen waar je op mag spelen via deze link (zet een vinkje bij NGF Golfbaanpermissie). Let op! Deze pas is niet bedoeld als vervanging van het GVB. De pas is daarom slechts één jaar geldig en is bedoeld om samen met een golfer die reeds in het bezit is van een handicapbewijs zo snel mogelijk de ronde voor je eerste handicap te lopen (stap-3). 

Stap-3. Handicapbewijs

Om dit bewijs te halen dien je een ronde over 9 holes te lopen met een golfer die reeds over een handicapbewijs beschikt. De scorekaart dient aan alle 8 volgende voorwaarden te voldoen:

1. Er moet altijd een gele qualifying sticker op de kaart geplakt/geprint zijn
2. De stablefordpunten moeten per hole berekend worden en ook opgeteld zijn
3. De totaalscore dient (uitgaande van hcp 54) minimaal 18 stablefordpunten te zijn
4. Geef duidelijk aan van welke kleur tee je speelt
5. Geef duidelijk het aantal slagen dat je meekrijgt over 9 holes aan
6. Zet het NGF nummer en de voor- en achternaam van de marker op de kaart
7. Vermeld duidelijk jouw voor- en achternaam bij "speler"
8. Zowel de marker als de speler dienen de kaart te ondertekenen

Je kunt een foto/scan van de kaart naar ons e-mailen. Stuur een afbeelding van beide kanten van de kaart op, zodat we kunnen controleren op welke baan je hebt gespeeld. Na ontvangst sturen we je direct een bevestiging. Binnen 14 dagen nadat we de kaart verwerken ontvang je het NGF Handicappasje in de bus.